Alle hens aan 'tklusdek: de kwalificatieproef!

vrijdag 15 oktober 2021

BAM! Het klusgeweld is afgelopen weekenden officieel van start gegaan met de kwalificatieproef. Team HORNBACH heeft heel het land doorkruist om de 48 klushelden te bezoeken die zweren dat zíj de Beste Klusser van Nederland zijn. Tijd om het te bewijzen (en daarna dat welverdiende biertje te drinken).

Vol enthousiasme en strijdlust gingen de klussers aan de slag om te laten wat ze in huis hebben. De opdracht? Maak iets waar je met z’n tweeën een drankje op of aan kunt drinken. Daarvoor kregen ze allemaal dezelfde materialen: spuitverf, Douglas schaaldeel, constructieplaat OSB3, steigerhout plank, keramische bouwblok, gepuntlast gaas, steigerbuis met koppelstukken, vuren balken, isolatieplaten, PVC bocht, PVC buis en een bouwemmer.

Elke klusser had precies één uur de tijd om de opdracht te bedenken, tekenen en maken. En dat zonder enige voorkennis of hints. Na het eerste startschot was het keihard zagen, boren, schuren en timmeren. De meest wichtige tools kwamen voorbij evenals de meest leuke grappen én steunbetuigingen van enthousiaste buren. Ja, een feest was het! Maar hier en daar was er ook flinke klusstress; gefronste wenkbrauwen en handen die naar het hoofd vlogen. Team HORNBACH kijkt met kritische ogen naar de meest belangrijke criteria zoals creativiteit, constructie en technisch inzicht. Wie weet ze allemaal af te vinken? De finale vraagt om échte klussers die geen steek laten vallen.